Hindbærcurd

... man kan også bare spise det med ske...

… man kan også bare spise det med ske…

Første gang jeg hørte om curd, var i skolen. Vi havde emneuge, og jeg lavede projekt om England. Min daværende dansklærer havde fået den geniale idé, at vi skulle lave noget mad fra det land vi arbejdede med, og jeg slog op i bogen om engelsk mad og konstaterede hurtigt, at cholokadescones og lemoncurd var vejen frem – det kunne ikke gå galt. Siden har jeg været ret glad for det syrlige, gule smørrepålæg, der er for citroner, hvad Nutella er for hasselnødder.
Da jeg var kommet til at købe en masse hindbær på tilbud hos min lokale grønthandler, satte jeg mig derfor for, at det skulle prøves at lave en variant med hindbær. Bevæbnet med “Kom det på glas” gik jeg således igang, og resultatet blev ganske overbevisende – hvis jeg selv skal sige det. Jeg vil næste gang tilsætte lidt syre i forhold til originalopskriften, og i nedenstående opskrift har jeg derfor tilføjet lidt citronskal – men her kan man jo prøve sig frem.

Du skal bruge:
500 g hindbær
225 g sukker
60 g smør i tern
2 store sammenpiskede æg
Skal af 1/4 citron

Fremgangsmåde:
Kog hindbærrene op i en gryde med en spsk vand, og lad det simre til de er godt bløde. Gnid blandingen gennem en sigte, så alle de små kerner sis fra. Over vandbad blandes bærrene med de øvrige ingredienser, og massen varmes langsomt op under konstant piskning, til blandingen begynder at tykne. Når den klistrer fast til bagsiden at en grydeske er den færdig, og kan herefter hældes på glas.

Hvis den bliver for varm under tilberedningen vil den skille, men du kan redde den ved at lynnedkøle skålen i koldt vand, og piske imens. Hvis konsistensen ikke bliver tyk nok, kan du varme curden op igen, men husk at den stivner yderligere, når den køles ned.

Holdbarheden er ca. en månedstid i køleskabet, og udover at fungere fortræffeligt som pålæg, kan den også bruges til alt muligt andet – lidt ligesom marmelade.

Tunøhindbær 2012

Reklamer

Om AnnaSophie

musik - langsom mad - politiske diskussioner - pale ale - langtidshævet brød - pynteengel - kager - korsang - gode venner - the - kunst - køkkengrej - fællesskab - lakridser - regnvejr - mavefornemmelser - ost - entusiasme - ...
Dette indlæg blev udgivet i Desserter & kager, Tilbehør og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s