Lime-lakrids cheesecake

På utallige opfordringer, vil jeg lige dele endnu en opskrift fra seneste fødselsdagskageorgie – white russian-kagen skulle jo ikke stå der på bordet og føle sig ensom…

Cheesecake af en ubagte slags er en af mine absolutte favoritter, og fordelen er, at de kan varieres i det uendelige når først grundteknikken er på plads.

Du skal bruge

Bund
400 g Digestivekiks
200 g smør

Ostecreme
5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
1-2 spsk lakridspulver
70 g sukker
saft af 6 limefrugter
400 g flødeost (ikke light, så skiller det)
4 dl piskefløde

Gele & pynt
3 dl koncentreret hyldeblomssaft
5 blade husblas
50 g pistacienødder
Revet limeskal fra 1 limefrugt

FremgangsmådeSmelt smør i en gryde, og smuldr kiksene heri. Massen presses godt sammen i en springform, og bager i ovnen ved ca. 175 grader i 15 minutter.

Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand, og lad det ligge i 10 min.
Pisk lakridspulver, æggeblommer og sukker til det er hvidt og luftigt – mindst 5-7 minutter!
Pres saften af limefrugterne, og kom den i en lille kasserolle. Varm saften op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen heri. Hæld limesaft og husblas i en tyndstråle i æggemassen mens du pisker. Herefter piskes flødeosten i blandingen.

I en anden skål piskes fløden til let skum, inden den (forsigtigt) vendes sammen med ostemassen. Fordel ostemassen på en afkølede bund, og stil den i køleskabet til den er helt stivnet – mindst 3-4 timer, og gerne til næste dag.

Varm hyldeblomstsaften i en gryde, og smelt husblas heri – det må ikke koge. Lad det køle til det er fingervarmt. Hak i mellemtiden nødderne groft og fordel dem sammen med limeskal på kagen. Når saften er lunken, hældes den over kagen, og nødderne vil flyde ovenpå. Sæt kagen i køleskabet til geléen er stivnet – mindst tre timer.

Server & nyd!

Reklamer

Om AnnaSophie

musik - langsom mad - politiske diskussioner - pale ale - langtidshævet brød - pynteengel - kager - korsang - gode venner - the - kunst - køkkengrej - fællesskab - lakridser - regnvejr - mavefornemmelser - ost - entusiasme - ...
Dette indlæg blev udgivet i Desserter & kager og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s