Hvidvinsdampet torsk med frisk pasta i cremet sauce

Anders skulle på fisketur, og jeg havde absolut minimum af tiltro til udfaldet. Til alles – inklusive hans egen – overraskelse, fangede han en torsk! I min kådhed havde jeg om morgenen lovet at tilberede den potentielle fangst på lækker vis, og så var det jo at bordet pludselig fangede. Det endte med en rigtig lækker pastaret der klædte torsken formidabelt, og til alt held følger opskriften nedenfor.

Det færdige resultat

Du skal bruge (til 2 personer):

To torskefileter (eller anden lys fisk) med skind
Frisk Pasta (jeg lavede det selv, men købepasta kan også bruges)
Lidt olivenolie
4 gulerødder
1 lille fennikel (gem toppene til pynt)
2-3 skalotteløg
Ca. 2 dl hvidvin
En sjat pernod
Ca. 1 dl vand
3-5 spiseskefulde fløde (afhængig af samvittighed)
Safran (et lille nip)
1 spiseskefuld balsamico
Evt. majsstivelse eller anden jævner
Salt & peber

Fremgangsmåde: 

Fileter fisken hvis det ikke er gjort, og gør pastaen klar inden du går igang med resten.
Snit løgene fint, og skær gulerødder og fennikel julienne. Svits først skalotteløgene i olien, og tilsæt dernæst gulerødder og fennikel. Lad det svitse i gryden i ca. 5 minutter inden hvidvin og pernod tilsættes. Læg et grydelåg eller en tallerken ned i gryden med bunden opad, og lad fisken dampe under låg til den bliver hvid i kødet, det tager ca. 5 minutter. Tag fisken op, og hold den varm indtil servering.
Tilsæt lidt vand til saucen, og lad det koge lidt ind. Tilsæt dernæst fløde, safran og evt. majsstivelse, og rør til konsistensen er cremet. Krydr med salt og peber, og tilsmag med lidt balsamico. Vend den kogte pasta op i retten og server med masser af friskkværnet peber og evt. fennikeltoppe som pynt.

Reklamer

Om AnnaSophie

musik - langsom mad - politiske diskussioner - pale ale - langtidshævet brød - pynteengel - kager - korsang - gode venner - the - kunst - køkkengrej - fællesskab - lakridser - regnvejr - mavefornemmelser - ost - entusiasme - ...
Dette indlæg blev udgivet i Hovedretter, Opskrifter og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s