Sennep: Ægte Vesterbro

Efter en herlig miniferie på Bornholm, er det gået op for mig hvor meget man kan få folk til at investere i, blot der står “ægte” eller “original” på etiketten. En anden observation var, at man kan få helt utrolig mange slags ægte bornholmsk sennep, men at ingen af dem overhovedet når Johns til sokkeholderne. Og hvem er så John? John er pølsemand, og han mener det alvorligt. Hver måned fremtryller han en helt særlig hotdog, og han laver alt sit tilbehør helt fra bunden. Og efter et mislykket forsøg, var det derfor også John vi gik til, da vi i husholdningen besluttede os for, at kaste os ud i det der med at lave ægteVesterbro-sennep. Johns opskrift var dog lidt voldsom rent mængdemæssigt, men efter en nedskalering og tilsat lidt kreativitet har vi haft så gode resultater, at jeg ikke tror vi kommer til at købe sennep igen lige foreløbig. Det er jo faktisk helt utrolig nemt, og så smager alting jo bare bedre, når det er ægte – og hjemmelavet.

Det fine resultat. Dog en kende afslørende, at man kan se den oprindelige etiket på det ene glas…

Du skal bruge:

50 g gule sennepskorn
15 g brune sennepskorn
1 dl væske
½ dl æbleeddike
15 g sukker
5 g salt

Du kan variere væsken alt efter smag, vi har brugt både pale ale, blå chimay og sågar rødvin – og det hele smagte faktisk virkelig dejligt. Man kan også bruge vand, hvis man er til den slags… Herudover kan man naturligvis krydre med hvad man har lyst til, det er kun fantasien der sætter grænser.

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser blandes i et eller flere atamonskyllede glas, og sættes i køleskabet i en uges tid. Herefter blendes det, til konsistensen er rigtig. Det er faktisk det.
Bemærk at sennepen er super stærk lige når den er blendet, men frygt ej – det fortager sig lidt igen når det får lov at stå.

Reklamer

Om AnnaSophie

musik - langsom mad - politiske diskussioner - pale ale - langtidshævet brød - pynteengel - kager - korsang - gode venner - the - kunst - køkkengrej - fællesskab - lakridser - regnvejr - mavefornemmelser - ost - entusiasme - ...
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s