Hannes rabarberkage

Hanne var min svigermor i mine ganske unge teenageår. De boede på et stort nedlagt landbrug på Djursland, hun havde islænderheste og var på rimelig overskudsagtig vis den sejeste svigermor man kunne tænke sig.
Jeg har ikke savnet min daværende kæreste så meget efter vi gik fra hinanden, selvom han på alle måder var en fin fyr, men til gengæld har jeg ofte savnet hans mor. Hun var ikke nogen ørn i et køkken (undskyld!), men hun havde en rabarberkage som hun tit lige biksede sammen når der kom gæster, og det gjorde der tit. Hun har sikkert opskriften fra et dameblad eller en veninde, men jeg kender ikke mere til oprindelsen.

Kagen er virkelig nem, og tager meget kort tid at lave. Til gengæld smager den virkelig godt, og hvis man som jeg holder meget af rabarber og søde sager, er den en sikker vinder.

Du skal bruge:
100 g smør
3 dl. sukker
1 æg
1 dl. fløde
½ dl. mælk
3 dl. mel
1 tsk. bagepulver
Rabarberstilke (det afhænger lidt af smag og størrelse hvor mange, men  ca. 3-4 store eller 7-8 små)

Serveres med creme fraiche

Fremgangsmåde:
Rør blødgjort smør grundigt sammen med sukker. Pisk ægget med fløde og mælk, og rør blandingen i sukker-smørret skiftevis med melet der er blandet med bagepulver (Dejen smager virkelig godt, så det er nu du skal overbevise dig selv om salmonellafaren og forsøge at modstå fristelsen til at spise den rå…).
Hæld dejen i et smurt fad drysset med rasp i et lag der er på mellem 2 og 3 cm tykt.
Stik de de ca. 3-4 cm lange rabarberstykker ned i dejen med et par centimeters mellemrum (det er lidt smag og behag).

Kagen skal bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Stik evt. en strikkepind eller lignende ned i dejen, når der ikke længere hænger noget fast, er kagen færdig. 

Server med creme fraiche. Kagen smager dejligt både lun og afkølet, og kan sagtens holde nogle dage i køleskab. Man kan helt sikkert også bage dejen som muffins, men her er bagetiden en anelse kortere – prøv dig frem med strikkepinden.

Reklamer

Om AnnaSophie

musik - langsom mad - politiske diskussioner - pale ale - langtidshævet brød - pynteengel - kager - korsang - gode venner - the - kunst - køkkengrej - fællesskab - lakridser - regnvejr - mavefornemmelser - ost - entusiasme - ...
Dette indlæg blev udgivet i Desserter & kager, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s